منتدى الاقصى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

alaqsa-pal.yoo7.com ااهلا وسهلا بكم المنتدى ملك الجميع ايها الاحرار


    طريقة عمل شيش طاووق

    ameeral
    ameeral
    المديـــر العـــــام
    المديـــر العـــــام


    ذكر

    عدد الرسائل : Number of messages : 1824
    العمر : Age : 49
    تاريخ التسجيل : 22/03/2009

    طريقة  عمل شيش  طاووق  Empty طريقة عمل شيش طاووق

    مُساهمة من طرف ameeral الثلاثاء أغسطس 27, 2013 12:05 am

    السلام عليكم 
    طرقة عمل شيش طاوووق


    اسهل طريقه للشيش طاووك من الشيف ايمن العطار
    المكونات
    1 كيلو اوراك مخليه بدون عظم او جلد ولو بتحبى الصدور مفيش مشكله مقطعه مكعبات كبيره

    المارنيه الخاص بالشيش طاووك وده ناخد بالنا منه كويس اوى لانه هو ده اللى بيدى طعم الطاووك وبيدى اللون كمان اللى محتاجينه
    2 بصله مقطعه
    2 فص ثوم
    2 فلفل رومى مقطع
    ربع كوب خل
    معلقه زعتر
    1 معلقه كبيره كركم
    1 معلقه كبيره بابريكا
    2 علبه زبادى
    2 علقه صلصه بوريه
    معلقه صغيره جنزبيل مطحون
    ا معلقه كبيره زر ورد
    1 معلقه مسطرده
    1 جوز الطيب مبشوره
    5 ورقه لوره
    نصف كوب زيت
    ملح وفلفل اسود حسب الرغبه
    كل ده فى الخلاط مع بعضه ماعدا الزبادى ويتفرم فى الخلاط فرم ناعم جدا عشان مش يكون فيه تفل للبصل وبعد كده بحط الزبادى عليه وبقلبه كويس بحيث ان الزبادى يتجانس مع باقى التوابل المضروبه فى الخلاط دى بعد كده بضيف المارنيه ده كله على مكعبات الفراخ وبسيبه فى الثلاجه لمده ساعه
    اكون جهزت فيها بصل مكعبات وفلفل الوان معكعبات عشان الشيش واجهز اعواد الشيش
    بطريقه سهله جدا قطعه فراخ ثم قطعه فلفل وبصل ثم قطعه فراخ ثم قطعه فلفل وبصل وياريت منزودش الفراخ اكتر من 4 او 5 قطعه فى الشيش عشان الفراخ تستوى معايا
    بعد كده بشويه على الفحم او الجريله الكهرباء او حتى فى صينيه فى الفرن لو مش عندى فحم وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 21, 2024 4:16 am